Skip to main content

Ik schreef deze Prikkels aan het begin van de corona-crisis, maar het is nog steeds actueel: Wat kun je doen in een crisis met maatregelen waarmee we nog niet eerder te maken hebben gehad? Ik probeer er maar het positieve van in te blijven zien. Als introvert en echte huismus is het voor mij niet zo moeilijk om me aan de maatregelen te houden, maar ik begrijp best dat het voor heel veel mensen en ondernemers spannend en steeds lastiger wordt dat ze in deze situatie zitten. Probeer er toch wat van te maken! In deze Prikkels wat creatieve voorbeelden.

Het is alweer een tijdje geleden dat je wat van me gehoord hebt. Ik moet nog wennen aan de regelmaat van nieuwsberichten schrijven en delen. Ik heb er nu natuurlijk genoeg tijd voor, maar ben blijkbaar toch een beetje uit mijn doen de afgelopen weken. Gek idee: Normaal gesproken zat ik nu midden in het organiseren van de laatste details van onze bruiloft op 20 mei. Deze hebben we helaas moeten verplaatsen, we hebben gekozen om een jaar te wachten. Het is jammer, maar het geeft nu ook rust. En nog een jaar extra voorpret!

Die rust geeft me nu ook de gelegenheid voor het ontwikkelen van nieuwe dingen: mijn webshop begint vorm te krijgen (neem gerust een kijkje), ik richt me wat meer op social media, en mijn nieuwe huisstijl is klaar! Ik probeer dus maar op een positieve manier gebruik te maken van de situatie. En ik zie dat om me heen ook veel gebeuren. Bedrijven haken in op de crisis door er een positieve draai aan te geven. Deze week kreeg ik bijvoorbeeld nieuwsbrieven in mijn mailbox van 3 totaal verschillende bedrijven die toch een leuke draai aan de situatie weten te geven, hieronder de voorbeelden:

Dan maken we het thuis toch gezellig

Een meubel/interieur keten

Nu we moeten thuisblijven, gaan we massaal aan de grote schoonmaak, onze kast uitmesten of die klusjes afmaken die al zooo lang op het todo-lijstje stonden. Daarnaast willen we ons wel ‘thuis’ blijven voelen, dus is dit hét moment voor een nieuw kussentje op de bank, een mooie bloemenvaas op tafel, of juist nieuwe meubels.

We helpen je contact houden

Een elektronica webshop

Even een bakkie koffie doen bij je moeder, een verjaardag bij vrienden of een werkbespreking met je collega’s. Het kan nu even niet op de normale manier. De social distance maatregelen zorgen ervoor dat we nu op een andere manier contact met elkaar moeten houden. Bijvoorbeeld door meer te bellen en te appen, maar ook door te videobellen. Dan kun je elkaar toch nog zien! De huidige techniek maakt het gelukkig mogelijk om elkaar niet té veel te hoeven missen.

Het vakantiegevoel is dichterbij huis dan je denkt...

Een vakantiepark

Kunnen we nog wel op vakantie deze zomer? De gecancelde zonvakanties vliegen je om de oren. Een vakantie in eigen land is ook hartstikke leuk, we leven tenslotte in een prachtig land! In deze nieuwsbrief stonden ook nog tips voor een leuke ‘thuis-vakantie’: zet gewoon een tent op in je achtertuin! Hoe leuk is dat?!

 

Zomaar 3 voorbeelden van leuke inhakers die de huidige situatie toch een beetje leuker kunnen maken. Slim! Want deze bedrijven blijven wel zichtbaar en onbewust ‘top of mind’. Zoals ik in mijn vorige Prikkels al aangaf, ze spelen in op een gevoel, op een hulpvraag. Juist nu!

Steun jouw lokale held

Mijn eigen omdenk-actie

Zelf heb ik inmiddels ook een actie bedacht om ondernemers en extra steuntje in de rug te geven: De Local Heroes tassenactie. Met deze tassen wil ik meer aandacht vragen voor onze lokale helden: horeca ondernemers, kapperszaken, winkels, verenigingen en stichtingen, eigenlijk iedereen die wel wat extra steun kan gebruiken! Van de opbrengst van de tas gaat namelijk €5,- naar een ondernemer naar keuze! Ondernemers kunnen zich aanmelden, maar je kunt ook een tas bestellen en jouw eigen held opgeven. Hoe meer mensen met een Local Heroes tas rondlopen, hoe meer mensen bewust lokaal gaan kopen!

Probeer dus een positieve draai aan de situatie te geven en denk vooral ‘out-of-the-box’. Heb je hier hulp bij nodig, of wil je gewoon even sparren? Neem gerust vrijblijvend contact op. Ook wel zo gezellig in deze tijden. Hou je taai, samen komen we hier doorheen!